Vyhledávání


Kontakt

Novinky

Povídka v literární soutěži!

28.06.2009 11:48
Zúčastnili jsme se s povídkou Marta aneb Wraithové jsou zákeřní literární soutěže Tau'ri Kree, ve které jde o nejlepší povídku týkající se seriálu Star Gate. Tak jí držme palce! Vyhlášení soutěže také proběhne na festivalu fantasy v Chotěboři 11.7.2009, bohužel se tam ale nebudeme moci dostavit,...

Marta aneb Wraithové jsou zákeřní - Co to vlastně je?

28.06.2009 17:43
 
Radím předem - pokud na tento web narazil nějaký věrný zastánce a fanoušek seriálu Hvězdná Brána Atlantida, ať jde raději rychle pryč. Po přečtení této povídky by se mu totiž udělalo mírně špatně. Ne, že by byla zas tak špatně napsaná. Jde o příběh a hlavně jde o to, že se chystáte číst parodii, což je docela důležité vědět. Touto povídkou bavím spolužáky, ať už seriál znají nebo neznají. Ti, kdo ho neznají, se lámou smíchy nad vtipnými situacemi, ti, kteří ho znají, mají smysl pro humor a lámou se smíchy ještě víc, než ti první. Je to jen na vás, zda si to chcete přečíst. Pokud ale hoříte platonickou láskou k Pplk. Sheppardovi a berete Star Gate nesmírně vážně, radši běžte někam jinam, protože tuhle povídku absolutně NELZE brát vážně. Je to spíš takový dáreček můj a mého kamaráda pro dvě naše dobré kámošky (které kromě toho tenhle seriál zbožňují). Takže vám radím - fakt to neberte vážně. Protože je to příběh psaný od srdce a je to příběh pro přátele, jenž jsme se pokusili do příběhu dostat také. Takže doufám, že (i když první věty tohoto odstavce zní děsivě a výhružně), že z tohoto webu hned neutečete a povídku si zkusíte přečíst. Třeba zjistíte, že se vám to bude líbit. A nezapomeňte - parodie nejsou proto, aby zesměšňovaly, ale proto, aby pobavily! A stejně tak je to i s touto parodií - Marta aneb Wraithové jsou zákeřní.
 

Zaujala vás povídka?

Podku ne, pak mě to opravdu mrzí. Samozřejmě jako "neexistuje člověk ten, který by se zalíbil lidem všem", pak pochopitelně neexistuje ani příběh, který by všichni četli rádi a s otevřeným srdcem. Pokud se vám příběh nelíbil, je mi líto, ale necítím potřebu se vám za to omlouvat:-) Pokud jste si příběh naopak oblíbili, pak mám pro vás dobrou zprávu - máme totiž pokračování (které je momentálně v rozepsané fázi), na které se můžete podívat na našem druhém webu! Jmenuje se Konec Wraithů v galaxii Pegas - o něco málo ještě zábavnější, propracovanější, promyšlenější a bláznivější povídka!